Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekt hoevetje, uit de 18de eeuw. Zou volgens bewoners sedert midden 16de eeuw tot enkele jaren terug in het bezit geweest zijn van de familie Gooremans (naar verluidt in 1983 gedurende 430 jaar). Boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag en links aanleunende stal en schuurvleugel onder doorlopend zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Gewitte gevel op gepikte plint. In linker travee klein beluikt raampje van opkamer. Voorts hoge rechthoekige vensters met blauw-witgeschilderde luiken. Laag getoogd deurtje. Muurvlechtingen in de linker zijgevel verwijzen naar een later verhoogd dak. In woonkamer versierde moerbalk en grote schouw.

Ten noordwesten, bakhuis uit de 18de eeuw en ten westen, wagenhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw, met houten bebording in de puntgevel.

Auteurs: Lanclus, Kathleen