erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
35337
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35337

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen gelegen in de vroegere Kippendonkstraat, nu een zijstraat van de Warandestraat doodlopend op de spoorweg. Ten westen, blauw-witgeschilderd ijzeren hek.

Ten noorden, boerenwoning van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw of de eerste helft van de 19de eeuw en op de plaats van een oudere hoeve. Bakstenen gevel op gepikte plint. Grote ramen met kleine roedeverdeling, dorpels met rode tegels, roodgeschilderde ontlastingsbogen en blauw-witgeschilderde luiken. Deur in rood-witgeschilderde omlijsting. Rechts zijaanbouwsel met stallen onder zadeldak.

Ten oosten, nu verbouwde dwarsschuur.


Bron     : Lanclus K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35337 (Geraadpleegd op )