Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen uit de 18de eeuw op begraasd en beboomd erf. Gelegen achter nummer 29 en bereikbaar via een pad ernaast.

Boerenhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Witgekalkte gevel op gepikte plint. Vermoedelijk opgetrokken in twee fasen. In zuidgevel boven eerste drie traveeën dakschild op klossen en boven laatste twee traveeën (voorbij bouwnaad) op modillons. Vernieuwde rechthoekige houten kozijnen met luiken. Behouden rechter zijtuitgevel afgewerkt met muurvlechtingen. Links aangebouwde stal onder doorlopend zadeldak met gedicht korfboogdeurtje in zuidgevel.

Interieur. Witgeschilderde balken met balkzoolversiering op moerbalk.

Ten oosten, oude schuur en stal met verhoogde doorritpoort en rechter zijgevel afgewerkt met muurvlechtingen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen