erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
35416
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35416

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen op de hoek met de Puttemeersstraat. Oude hoevegebouwen, minstens opklimmend tot de 18de eeuw, met nieuw ingeplant woonhuis (derde kwart van de 20ste eeuw) ten zuidoosten.

Oude boerenwoning, gebruikt als bedrijfsgebouw, van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Heden gecementeerde gevel met vernieuwde vensters. Twee bewaarde korfboogdeurtjes met uitspringende bakstenen omlijsting en gebogen waterlijstje. Rechts deurtje met bekronende oculus. Zijtuitgevels afgewerkt met muurvlechtingen.

Ten zuiden, schuur en stallen van acht traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met centrale rechthoekige doorrit in de vijfde travee en gedichte poort van wagenhuis in de zevende travee. Muurvlechtingen op de zijgevels verwijzen naar een verbouwde oude kern.

Ten noorden, oud bakhuis van drie traveeën onder zadeldak (pannen) tussen zijaandaken met muurvlechtingen.


Bron     : Lanclus K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35416 (Geraadpleegd op )