Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als beschermd monument Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hoeven met omgeving

Beschrijving

Boerenarbeidershuisje uit 18de eeuw (?), thans buitenverblijf, van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok evenwijdig aan de straat), gelegen aan een aardeweg. Een ruitvormige ingemetste tegel met thans onleesbaar jaartal "Anno 1..." bevindt zich naast de derde travee. De laatste travee is misschien later toegevoegd. Gewitte zuidelijk georiënteerde gevel op gepikte plint, afgelijnd met houten balk onder de daklijst. Gebogen deurtje met erboven oculus. Links van het huis aangebouwd stalletje.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen