• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als beschermd monument Hoeve

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hoeven met omgeving

Beschrijving

Fraaie hoeve, met woonhuis loodrecht op straat straat uitziend op een beboomd en omhaagd erf afgesloten met een ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Verankerde bakstenen boerenwoning uit begin 19de eeuw van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen). Naar zuiden gerichte gevel afgelijnd met bepleisterde en geprofileerde kroonlijst. Rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling en luiken met hartvormige lichtopening. Imitatievenster in de tweede travee. Rechthoekige deur in witgeschilderde omlijsting met bovenlicht. Zijgevels met sporen van muurvlechtingen; links met resterende jaarankers 1823(?) en aangebouwde serre.

Grote dwarsschuur evenwijdig aan het woonhuis, in het dak verhoogde doorrit. Op de zijgevel aan de straatkant rondboognis met heiligenbeeld. Ervoor liggende mestvaalt.

Ten noordwesten, oud bakhuis van het tweedelige type met muurvlechtingen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen