Loohoeve

Beschrijving

Thans zogenaamd "Loohoeve". Grote hoeve met losstaande bestanddelen in begraasd erf afgesloten met ijzeren hek aan bakstenen pijlers.

Ten noorden, schuin ingeplant witgeschilderd boerenhuis van vijf (?) traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), uit het derde kwart van de 18de eeuw. Aangepaste vensters. Behouden rechthoekige deuromlijsting, grijsgeschilderde baksteen en rechte kroonlijst. Linker zijtuitgevel met aandak en muurvlechtingen. Links aangebouwd dienstgebouwtje onder lessenaarsdak.

Interieur. In kamer rechts naast deur, woonkamer met brede schouw; in slaapkamer, links naast voordeur, moerbalk met opschrift "Anno 1760".

Grote stal, ten westen, onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat); linker zijgevel door middel van jaarankers gedateerd 1869, doch met oudere kern.

Auteurs: Lanclus, Kathleen