Hoeve met losse bestanddelen

Gemeente Nevele

• Adrescontrole Nevele (adrescontroles: 13-02-2008 - 13-02-2008).
  • Inventarisatie Nevele (geografische inventarisatie: 01-01-1989 - 31-12-1989).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Kasteel Te Velde met omgeving

Beschrijving

In de straatbocht gelegen hoeve met losstaande bestanddelen in L-vorm op een met gras begroeid erf, daterend uit 18de eeuw.

Ten oosten, boerenhuis van zes traveeën (?) en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen, nok evenwijdig aan de straat). Witgeschilderde voorgevel op gecementeerde plint met schijnvoegen. Houten kozijnen met luiken voorzien van ruit- en hartvormige lichtopeningen. Licht getoogd deurtje in geschilderde omlijsting met oren en getoogd waterlijstje. Rechter zijaandak met muurvlechtingen.

Ten zuiden, dwarsschuur met in het zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) hoger opgetrokken doorrit en ervoor mestvaalt.

Auteurs: Lanclus, Kathleen