Samenstel van twee boerenarbeiderswoningen

Beschrijving

Samenstel van twee gelijke boerenarbeidershuisjes van elk drie traveeën - in spiegelbeeld - gelegen vlak aan de straat, voorbij het kruispunt met de Bredeweg en daterend van circa 1800. Bakstenen lijstgevel (linker pand geschilderd) onder doorlopende kroonlijst. Houten beluikte kozijnen flankeren de lage korfboogdeurtjes. Sporen van gedicht gekoppeld deurtje rechts naast het eerste deurtje van het linker pand. Links aangebouwd stalletje onder lager zadeldak en rechts aanbouwsel onder lessenaarsdak.

Auteurs: Lanclus, Kathleen