erfgoedobject

Tweegezinswoning

bouwkundig element
ID
35558
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35558
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Op de plaats van de oudst gekende herberg van Poesele zogenaamd Het Popelierken, reeds als dusdanig vermeld in 1587. Aan de straat gelegen tweegezinswoning met bakstenen gevel met dubbelhuisopstand in spiegelbeeld; vermoedelijk daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw of met aanpassingen uit de tweede helft van de 19de eeuw. Grotendeels vernieuwde vensters met witte luiken. Rechter zijgevel, gecementeerd met aandak. Op linker zijgevel kleinere puntgevel met vlechtingen. Links aanbouwsel onder lessenaarsdak (golfplaten).


Bron     : Lanclus K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  : 1989


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Tweegezinswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35558 (Geraadpleegd op 19-04-2021)