Woning, diephuis

Beschrijving

Leegstaand diephuis, heden met tuitgevel - blijkbaar een vereenvoudiging -, twee bouwlagen en drie traveeën onder steil zadeldak (Vlaamse pannen); 17de-eeuwse kern met 18de-eeuwse aanpassingen.

Verweerde bepleisterde voorgevel op gepikte plint; aandak en een bewaard schouderstuk. Op beneden- en bovenverdieping respectievelijk rechthoekige en getoogde vensters in vlakke bandomlijsting met oren en neuten onder druiplijst. Borstweringen verrijkt met spiegels met uitgeholde hoeken (stucwerk). Geveltop met gelijkaardig getoogd zoldervenster, heden met houten luik. Interieur met 18de-eeuwse schouwmantel en stucversiering aangebracht op de oorspronkelijke moer- en kinderbalkenconstructie.

Ingang langs aanpalend breedhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bakstenen lijstgevel deels met verweerde bepleistering, deels met cementbekleding. Rechthoekige bovenvensters op arduinen lekdrempels, in de eerste travee gedicht. Gewijzigde ordonnantie op de begane grond.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde