Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Boerenarbeiderswoning van heden zeven traveeën; vermoedelijk opgetrokken in drie bouwfasen van links naar rechts, zichtbaar in de dakpannen van het achterdakschild, de verschillende venstervormen en duidelijk recentere laatste travee (naar verluidt 1957). Met uitzondering van de laatste travee, witgekalkte gevel op de gepikte plint met rechthoekige en getoogde vensters voorzien van luiken met ovale lichtopening.

Ten westen, schuur met centrale rechthoekige inrijpoort in witgekalkte erfgevel; aan veldzijde bakstenen achtergevel met centraal getoogd deurtje en luchtgaten. Ten oosten, bakhuis, naar verluidt voordien eveneens woning met weefkamer.

Auteurs: Lanclus, Kathleen