Beschrijving

Voormalige hoeve met losse bestanddelen. Achterin het erf gelegen boerenwoning van één bouwlaag en zes traveeën, onder zadeldak (rode Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat) tussen zij aandaken met muurvlechtingen. Jaartal 1882 aangegeven door middel van witbepleisterde cijfers op de beraapte linker zijpuntgevel. Gedecapeerde, verankerde voorgevel opgetrokken uit baksteen van twee verschillende formaten: vermoedelijk een woning van oorspronkelijk vier traveeën waarschijnlijk uit de 17de eeuw, waaraan wellicht in de 18de eeuw een dakvenster en de twee rechter traveeën werden toegevoegd. Twee zandstenen kruiskozijnen met halve luiken en een getralied bovenlicht onder gekoppelde ontlastingsboogjes. Lage centrale korfboogdeur in een omlijsting van grijze en rode baksteentjes en met gebogen druiplijstje. Kleine, rechthoekige uitgespaarde gevelnis met heiligenbeeld boven de deur, onder het tuitvormig dakvenster, eveneens met zandstenen kruiskozijn. Korfboogdeur met bolkozijn als bovenlicht naast een half beluikt zandstenen kruiskozijn in de bijgevoegde travee. Interieur niet toegankelijk.

Ten noorden bakstenen bakhuis van het samengestelde type uit de 19de eeuw. Ten oosten vroegere dwarsschuur van acht traveeën aangepast tot paardenstallen met behouden verhoging in de erfgevel van de vroegere schuurpoort. Gewitte bakstenen bedrijfsvleugel onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Ten westen houten wagenhuis (?) onder pannen zadeldak.

Auteurs: Verbeeck, Mieke