Drie boerenarbeiderswoningen

Beschrijving

Rij gevormd door drie boerenarbeidershuisjes van één bouwlaag en respectievelijk drie, twee en vier traveeën, onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat), opklimmend tot de 18de eeuw maar met latere aanpassingen. Rechter zijpuntgevel met aandak met muurvlechtingen. Verankerde en gewitte bakstenen voorgevel met hanggoot onder de dakoverstek en een grijsgeschilderde plint. Verschillend geschilderde luiken aan de rechthoekige vensters met arduinen lekdrempel. Twee korfboogdeuren waarvan één gedichte, en twee (latere) rechthoekige deuren.

Auteurs: Verbeeck, Mieke