Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen op de hoek met de Petegemstraat. Deels omhaagd voorerf met boomgaard. IJzeren toegangshek aan twee slanke ijzeren pijlers tegenover het boerenhuis. Drie traveeën en aanvankelijk één bouwlaag, waarschijnlijk uit de 18de eeuw, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verhoogd tot anderhalve bouwlaag en vergroot in de loop van de 19de eeuw. Sporen van een zijtop met muurvlechtingen van een kleinere woning in de rechter zijgevel. Verankerde en gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen. Lage steekboogdeur tussen de twee rechthoekige benedenvensters met luiken. Kleinere rechthoekige vensters onder de gootlijst. Bewaard karnwiel tegen de achtergevel onder afdak.

Twee aaneen palende parallelle stalvleugels onder zadeldaken (pannen) links tegen de woning aangebouwd; aalpomp tegen de zijpuntgevels. Bakstenen bedrijfsgebouw (schuur en stallen) ten westen aan het voorerf palend, met jaartal 1891 aangegeven door ingekerfde cijfers op een baksteen in de oostgevel. Mestvaalt en houten wagenhuis met zadeldak (Vlaamse pannen) ten westen. Gedeeltelijk bewaard bakhuis ten noorden.

Auteurs: Verbeeck, Mieke