• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Rijhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), vermoedelijk uit midden 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen en afgelijnd door een geprofileerde daklijst met gootlijst. Benedenvensters met houten kruiskozijnen en hardstenen lekdrempel; twee oorspronkelijke benedenvensters met luiken. Sporen van twee gedichte deuropeningen onder de beide blinde bovenvensters. Nieuwe deur in de eerste travee. Bovenvensters op hardstenen cordonlijst.

Auteurs :  Verbeeck, Mieke