erfgoedobject

Dorpswoning

bouwkundig element
ID
35701
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35701
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Alleenstaand dorpshuis in een gedeeltelijk ommuurde tuin met haag aan de straatkant. Bescheiden dubbelhuis van één bouwlaag en drie traveeën onder een geknikt zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), waarschijnlijk uit de tweede helft van de 19de eeuw. Twee houten dakvensters met vleugelstukken en een driehoekig fronton. Verankerde beraapte lijstgevel omlijst door witbepleisterde banden en op een gecementeerde plint met schijnvoegen. Getoogde muuropeningen in vlakke, witgepleisterde omlijstingen. Een zoldervenster met rolluikkast in de beraapte linker zijpuntgevel.


Bron     : Bogaert C. & Verbeeck M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dorpswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35701 (Geraadpleegd op )