erfgoedobject

Burgerhuis De Trektang

bouwkundig element
ID: 3572   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/3572

Juridische gevolgen

Beschrijving

Breedhuis, dubbelhuistype, van vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met centraal dakvenster en vier oeils-de-boeuf.

Lijstgevel bekleed met lichtgele faiencetegels uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; arduinen sokkel en aflijnende hoeklisenen. Rechthoekige vensters met geprofileerde rechtstanden uitlopend op consoles; stenen rolluikkasten met bloemmotief, arduinen lekdrempels. Faiencetableaus op borstwering van bovenvensters. Rechthoekige poort in een geprofileerde omlijsting van arduin met een voetenschraper links hiervan. Kroonlijst op klossen.

Bakstenen zijgevel van zes onregelmatige traveeën, in de laatste traveeën met dito faiencetegelbekleding; licht getoogde vensters en witgeschilderde driekantige erker in de vierde en vijfde travee.


Bron     : Eeman M., Kennes H. & Mondelaers L. 1984: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Mechelen, Binnenstad, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 9N, Brussel - Gent.
Auteurs :  Eeman, Michèle, Kennes, Hilde, Mondelaers, Lydie
Datum  : 1984


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis De Trektang [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/3572 (Geraadpleegd op 16-07-2020)