erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
35731
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35731
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen op erf met boomgaard en ijzeren toegangshek tegenover het boerenhuis. Boerenhuis van één bouwlaag en vier traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Beraapte voorgevel op bepleisterde plint, gewitte imitatiehoekkettingen en een geprofileerde daklijst met hanggoot. Rechthoekige muuropeningen in vlakke gewitte omlijstingen. Rechter zijpuntgevel eveneens beraapt. In de wand van de gang uitgespaarde kleine rondboognis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje, in een bakstenen omlijsting met booglijst. Rechts naast de woning een deels gesloopte bakstenen dwarsschuur onder een hoog schilddak (Vlaamse pannen). Voorts nog een bakstenen bakhuis van het samengestelde type met zadeldak (Vlaamse pannen) en een lage getoogde deur in de voorpuntgevel.


Bron: BOGAERT C. & VERBEECK M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hoeve met losse bestanddelen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35731 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.