Hoeve

Gemeente Destelbergen

• Adrescontrole Destelbergen (adrescontroles: 01-02-2008 - 29-02-2008).
  • Inventarisatie Destelbergen (geografische inventarisatie: 01-01-1989 - 31-12-1989).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Kastelen met omgeving

Beschrijving

Gedeeltelijk omhaagde kleine boerderij, palend aan het park van "Kasteel Succa". Boerenhuis van één bouwlaag en drie traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen voorgevel op gepikte plint. Getoogde vensters met groene luiken en hardstenen lekdrempel, rechthoekige deur. Een dubbele rechte muizentand als daklijst. Aan weerszij aanpalende stallen, rechts met zadeldak, links met lessenaarsdak. Twee getraliede getoogde zoldervensters in de beraapte linkse zijpunttop. Eenvoudige bakstenen dwarsschuur op het achtererf.

Auteurs: Verbeeck, Mieke