is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis
Deze vaststelling is geldig sinds
is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Goswin de Stassartstraat en aanpalende straten
Deze bescherming is geldig sinds
is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadsdeel rondom het aartsbisschoppelijk paleis en de kerk van Sint-Jan Baptist en Evangelist
Deze vaststelling is geldig sinds
is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis
Deze vaststelling was geldig van tot
Diephuis, enkelhuistype van drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), gelegen op de hoek met het Sint-Janskerkhof.
Lijstgevels van respectievelijk drie en twee traveeën, uit de 19de eeuw. Gedecapeerde voorgevel sporadisch afgelijnd door zandstenen hoekblokken (hergebruikt materiaal?). Rechthoekige vensters voorzien van beschilderde lekdrempels en lateien, rolluikkasten op begane grond en ijzeren hekjes op de bovenverdieping. Rechthoekige vleugeldeur in een vlakke beschilderde omlijsting onder druiplijst. Gecementeerde zijgevel met gelijkaardige vensters.
Bron: EEMAN M., KENNES H. & MONDELAERS L. 1984: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Mechelen, Binnenstad, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 9n, Brussel - Gent.
Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)