is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis
Deze vaststelling is geldig sinds
is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Goswin de Stassartstraat en aanpalende straten
Deze bescherming is geldig sinds
is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadsdeel rondom het aartsbisschoppelijk paleis en de kerk van Sint-Jan Baptist en Evangelist
Deze vaststelling is geldig sinds
is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis
Deze vaststelling was geldig van tot
Herenhuis, dubbelhuistype, van vier traveeën en vier bouwlagen onder tentdak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel op beschilderde plint van arduin, uit de tweede helft van de 19de eeuw.
Begane grond met imitatiebanden afgelijnd door puilijst. Rechthoekige vensters gevat in een geprofileerde omlijsting met arduinen lekdrempels. Meer uitgewerkte omlijstingen met oren en versierde sluitsteen op tweede, derde en vierde bouwlaag; drempelconsoles waartussen friezen op derde en vierde bouwlaag. Twee centrale deurvensters der bel-etage gemarkeerd door doorlopend gebombeerd ijzeren balkonhek op consoles. Eenvoudige rechthoekige vleugeldeur met twee treden. Omlopend kordon en steigergatvullingen onder kroonlijst op modillons. Gedeeltelijk zichtbare zijgevels: links blind, rechts met rechthoekige venster. Lagere aanbouw onder zadeldak (nok loodrecht op de straat straat, leien).
Bron: EEMAN M., KENNES H. & MONDELAERS L. 1984: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Mechelen, Binnenstad, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 9n, Brussel - Gent.
Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
In de tuin staat een beeldbepalende omvangrijke gewone beuk (Fagus sylvatica).