Kasteel Morel de Westgaver met park

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Classicistisch getint herenhuis met omgevend park, achteraan grenzend aan de Steenakkerstraat; twee bouwlagen en acht traveeën, met zadeldak (Vlaamse pannen), waarschijnlijk uit de tweede helft van de 18de eeuw maar met latere aanpassingen en renovaties. Witgeschilderde en gecementeerde voorgevel op grijze plint. Lijstgevel met twee registers van hoge rechthoekige muuropeningen, deels met persiennes. Bovenvensters in geprofileerde omlijstingen op doorgetrokken hardstenen vensterbanklijst. Verdiepte spiegels op de borstwering. Brede houten kroonlijst op klossen. Gelijkaardige achtergevel maar met enkele vergrote benedenvensters en midden een uitspringende rechthoekig zuilenportiek. Gewitte bakstenen zijpuntgevels met centraal rechthoekige boven- en twee kleinere zoldervensters.

Auteurs: Verbeeck, Mieke