Burgerhuis uit 1923

Beschrijving

Pand deel uitmakend van drie gegroepeerde diephuizen in wederopbouwstijl met geïnterpreteerde neorococo-inslag, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen gebouwen van drie traveeën met verwerking van natuursteen voor geveltop en vensteromlijstingen.

Dubbelhuis van twee bouwlagen met een in- en uitgezwenkte topgevel onder zadeldak (kunstleien), 1923 gedateerd door middel van muurankers. Getoogde vensters met sluitsteen en schouderboogvormige deur met sierlijke tussendorpel. Oculus in de top.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde