• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dorpshuis en naar verluidt vroegere smidse. Schuin ingeplant, zuidwest-georiënteerd huis van één bouwlaag en drie traveeën, met zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Verankerde grijsgeschilderde beraapte lijstgevel met rechthoekige muuropeningen in vlakke bepleisterde omlijstingen. Vensters met luiken en hardstenen lekdorpel. L-vormige aanbouw rechts onder afgewolfde snijdende zadeldaken (Vlaamse pannen). Twee lage, getoogde staldeuren naast de voorgevel van de woning. Bakstenen lijstgevel van smidse met rechthoekige poort onder de geknikte dakoverstek.

Auteurs :  Verbeeck, Mieke