Beluik met twee arbeiderswoningen

Beschrijving

Beluik bestaand uit twee tegenover elkaar gebouwde arbeidershuizen, aan weerszij van een deels geplaveide binnenkoer met pomp in het midden. Drie traveeën en anderhalve bouwlaag, met zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen lijstgevels met gepikte plint. Nummer 14 met rechthoekige muuropeningen onder houten latei op de begane grond en lage getoogde bovenvensters onder de getrapte daklijst met hanggoot. Nummer 16 met getoogde muuropeningen en toegang aan de binnenkoerzijde. Begane grond van de straatgevel voorzien van grijsgeschilderde cementering met schijnvoegen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke