Pijlerkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pijlerkapel

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Aelmeersstraat en omgeving

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Aelmeersstraat en omgeving

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sokkelkapelletje

Beschrijving

Sokkelkapelletje op de hoek met de Steenakkerstraat, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pierre en opgericht door mevrouw De Wilde-Dutry. Gewitte bakstenen pijler op gepikte sokkel, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Jaartal 1932 onder de tuittop met kruisbekroning. Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in rondboognis achter een ijzeren traliedeurtje.

• NEYENS J. 1978: De buurtspoorwegen in de provincie Oost-Vlaanderen 1885-1968, Lier, 28-29, 92, 106-107.

Auteurs: Verbeeck, Mieke