A la Nouvelle Station du Tram

Beschrijving

Voorheen zogenaamd "A la Nouvelle Station du Tram", heden café-restaurant "Mosselhuis A B C". Breedhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën, met zadeldak (Vlaamse pannen), uit eind 19de eeuw. Geschilderde bakstenen lijstgevel: sporen van vroeger bepleisterde horizontale banden en boogstenen; nog zichtbaar in de rechts aansluitende gevel van drie traveeën van het rijhuis nummer 3. Links breed uitspringend risaliet met gebogen vensteropeningen, eindigend op een getrapt dakvenster. Voorts rechthoekige muuropeningen en een houten kroonlijst op klossen. Twee benedenvensters vergroot tot één raam.

Auteurs: Verbeeck, Mieke