Boerenwoning en stal

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning en stal

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Kleine hoeve met losse bestanddelen. Met de rugzijde naar de straat gekeerde boerenwoning van één bouwlaag en drie traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit midden 19de eeuw. Gewitte bakstenen gevels met gepikte plint en getrapte daklijst. Enkele houten verankeringen in de voor- en achtergevel. Rechthoekige vensters onder houten latei en met groene raamkozijnen. Lagere getoogde deur. Rechts aanleunende lage stal van twee traveeën.

In de erfgevel van de kleine gewitte bakstenen schuur tegenover de woning ingemetste hardstenen gevelsteen met opschrift: "JOANNES VAN MOOREN/ IDA HARENS/ 1847". Achterin gelegen gewit bakstenen bakhuisje van het samengestelde type.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

Naar aanleiding van een grondige renovatie en verkaveling van het terrein werden de schuur en bakhuis anno 2021-22 gesloopt.