Beschrijving

Voormalige hoeve met witgeschilderde, losse bestanddelen, heden Petanque Club. Boerenwoning van het dubbelhuistype met één bouwlaag en zeven traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat) met links een zijaandak, waarschijnlijk daterend uit de 18de eeuw. Verankerde, bepleisterde en geschilderde bakstenen woning met gepikte plint. Voorgevel (ten zuiden): lijstgevel voorzien van twee rechthoekige vensters met luiken en 19de-eeuws houtwerk. Klein rechthoekige opkamervenster rechts onder de dakgoot. Korfboogdeur in een recent aangebrachte grijze bakstenen omlijsting. Pomp tegen de vierde travee. Laag aanbouwsel onder het gedeeltelijk verlengd achterdakschild.

Bakhuis van het samengestelde type gesitueerd achter de haag aan de straatzijde. Dienstgebouw met stallen en dwarsschuur parallel aan de straat. Rechthoekige verankerde bakstenen vleugel onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige deuren met houten latei. Verhoogde schuurpoort onder pannen afdak in de vierde travee. Twee steunberen tegen de tweede travee.

Auteurs: Verbeeck, Mieke