erfgoedobject

Interbellumwoning met beenhouwerij en café du Jambon - In d'Hespe

bouwkundig element
ID
35990
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35990

Juridische gevolgen

Beschrijving

Als winkel-café-woonhuis gebouwd rijhuis in een art-decogetinte architectuur, naar ontwerp van architect J. Colpaert (zie gevelinscriptie) en daterend uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen gebouw met verwerking van gecementeerde banden, twee bouwlagen en drie traveeën onder pannendak. Gemarkeerde middentravee met trapeziumvormige erker met art-deco-bloemmotieven op de consoles en in de borstwering en bekronend dakvenster met puntgevel en bolornament. Drielichtvenster met steekboogvormig boogveld met sgraffitopaneel. Begane grond oorspronkelijk met links poort, in 't midden beenhouwerij en rechts "café du Jambon - In d'Hespe", recent verbouwd tot één winkelpui.


Bron     : Bogaert C. & Verbeeck M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1989


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Interbellumwoning met beenhouwerij en café du Jambon - In d'Hespe [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35990 (Geraadpleegd op 16-05-2021)