Interbellumwoning

Beschrijving

Als winkel-café-woonhuis gebouwd rijhuis in een art-decogetinte architectuur, naar ontwerp van architect J. Colpaert (zie gevelinscriptie) en daterend uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen gebouw met verwerking van gecementeerde banden, twee bouwlagen en drie traveeën onder pannendak. Gemarkeerde middentravee met trapeziumvormige erker met art-deco-bloemmotieven op de consoles en in de borstwering en bekronend dakvenster met puntgevel en bolornament. Drielichtvenster met steekboogvormig boogveld met sgraffitopaneel. Begane grond oorspronkelijk met links poort, in 't midden beenhouwerij en rechts "café du Jambon - In d'Hespe", recent verbouwd tot één winkelpui.