Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

Beschrijving

Achterin gelegen imposante villa in cottagestijl gebouwd in 1921 door notaris Verstraaten op de plaats van de "villa de Gavere", een 19de-eeuws landhuis dat tijdens de Eerste Wereldoorlog vernield werd.

Ingeplant in een aangelegde beboomde tuin met hovenierswoning rechts, palend aan de straat. Villa met twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat) opgetrokken uit baksteen met bovenverdieping in imitatievakwerk. Geaccentueerd linker zijrisaliet en derde travee met trapeziumvormige erker onder tentdak. Getoogde en rechthoekige vensters met kleine roeden in de bovenlichten.