• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Iets achterin gelegen woonhuis met voortuin afgesloten door ijzeren hekken tussen vierkante bakstenen pijlers met bolornament. Twee dwergcypressen flankeren de ingang. Bepleisterd en geschilderd dubbelhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat) met gemarkeerd driehoekig fronton boven de drie middentraveeën. Licht getoogde vensters met kleine roedeverdeling en voile luiken en centrale rondboogdeur in geblokte omlijsting met bekronende druiplijst en stucwerk in de zwikken. Rechthoekige vleugeldeur en ijzeren waaier met jaartal 1804. Omlijste ovale oculus onder festoen en geflankeerd door eikenbladeren in stuc.