Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Twee breedhuizen van twee en een halve bouwlaag onder een afgeknot zadeldak (leien), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Voorheen bepleisterde bakstenen lijstgevels met rechthoekige muuropeningen.

Nummer 17. Vier traveeën, waarvan de middelste twee in licht vooruitspringend risaliet.

Nummer 19. Afgerond hoekhuis van vijf traveeën; vensters op de tweede bouwlaag op doorgetrokken lekdrempels. Begane grond op een arduinen sokkel en voorzien van imitatiebanden; rechthoekige deuren in arduinen omlijsting. Entablement met fries van casementen onder een houten kroonlijst op uitgewerkte consoles. Blinde zijgevel.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde