erfgoedobject

Boerenwoning

bouwkundig element
ID
36044
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36044
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Op de hoek met de Prosper Heysestraat ingeplant verzorgd boerenhuis met omhaagde tuin en boomgaard, toegankelijk via een ijzeren hek tussen vierkante hekpijlers met piramidaal dakje. Achterin gelegen woonhuis met in L-vorm aangebouwde stallingen links en losstaande stallingen rechts van het voorerf, in kern minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Beraapte voorgevel op gecementeerde plint met per twee gekoppelde getoogde vensters in bepleisterde omlijsting met doorgetrokken banden ter hoogte van de dorpels en in het hoofdgestel. Links aanleunende schuur met doorrit onder verhoogd pannendakje en in L-vorm ervoor gebouwde lagere aanhorigheden met gewitte gevels.


Bron     : Bogaert C. & Verbeeck M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1989


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenwoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36044 (Geraadpleegd op 15-06-2021)