Thans gesloten hoevecomplex

Beschrijving

Thans gesloten hoevecomplex, schuin ingeplant tussen de Stationsstraat en Pontweg met ten noorden het woonhuis, ten oosten en ten westen stallingen en dienstgebouwen en ten zuiden van het vierkante binnenerf een schuin ingeplant poortgebouw met doorrit aan de Stationsstraat.

Woonhuis met voorgevel uitziend op het binnenerf: beraapte lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen, nokrichting parallel aan de straat), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Dubbelhuis met licht getoogde deur en vensters in vlakke bepleisterde omlijsting met neggen, onder doorgetrokken druiplijsten. Bewaard houtwerk op de bovenverdieping. Beraapte achtergevel met slechts drie vensters. Overigens verankerde, witgekalkte stallingen en aanhorigheden.