Zandstenen muur met een rondboogpoort en bak- en zandstenen gebouw, overblijfselen van het voormalige Sint-Pieters- en Paulusgodshuis, in 1411 opgericht door Adam de Gorter.
In 1414 werd de stichting en bouw van een kapel met campanile goedgekeurd door de Paus. In 1580 werden de gebouwen verwoest door de Calvinisten en in de 17de eeuw opnieuw ingericht. Tijdens het Franse regime afgeschaft. In 1842-43 grotendeels afgebroken en vervangen door nummer 6 en 8. Volgens een plattegrond van 1808 omvatte het Godshuis de panden vanaf nummer 10 van de Gerechtstraat tot nummer 7 van de Augustijnenstraat met de zogenaamde "open plaatsen".
Nummer 4. Zandstenen muur op een dito sokkel met afschuining; een gedicht bolkozijn en een verankerde rondboogpoort onder druiplijst.
Nummer 10. Op het plan van 1808 aangeduid als "schuer ofte pack-huys". Verankerd bakstenen gebouw met knik van vijf en één travee en één bouwlaag onder steil zadeldak (Vlaamse pannen); zandstenen sokkel. Links, spitsboogvenster in een zandstenen omlijsting onder druiplijst; voorts hooggeplaatste bolkozijnen van zandsteen onder een overspannende ontlastingsboog; diefijzers.
Twee dakvensters onder een tuitgevel op schouderstukken. Links voorzien van bolkozijn; rechts twee boven elkaar gesitueerde rechthoekige vensters met zandstenen negblokken en dorpels. Uiterst rechts een latere rechthoekige poort onder houten latei. Latere bijbouw onder lessenaarsdak tegen achtergevel.
Interieur: zware moerbalken met versierde sloffen en kinderbalken. Oorspronkelijk gebint.