erfgoedobject

Hoekhuis met de Ommegangstraat

bouwkundig element
ID
36065
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36065
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Hoekhuis met de Ommegangstraat met omhaagde voortuin aan laatst genoemde straat. Gebouw in L-vorm met twee bouwlagen onder snijdende schilddaken (Vlaamse pannen), uit het midden van de 19de eeuw. Voorgevel (Steenweg) met beraapt parement met drie traveeën en getoogde, vlak omlijste vensters en deur. Gevel in de Ommegangstraat (nummer 1) van baksteen, met zes traveeën en getoogde muuropeningen, op de begane grond met luiken.


Bron     : Bogaert C. & Verbeeck M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoekhuis met de Ommegangstraat [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36065 (Geraadpleegd op )