Hoeve ingeplant op de hoek met de Baaigemstraat met woonhuis met voortuintje aan de Grintweg en stallen en schuur aan de Baaigemstraat.
Op de hoek, schuin ingeplante bakstenen Heilig Hartkapel, horende bij de hoeve en vernieuwd circa 1906 samen met uitbreidingswerken aan de hoeve zelf. Gebouwtje van één travee onder zadeldak met voorpuntgevel afgezet met bakstenen lisenen en klimmende baksteenfries, segmentboogdeur en gelijkaardige blinde nissen in de zijgevels, afgezet met gele baksteentjes.
Oorspronkelijke hoeve met losstaande bestanddelen, in kern van 1735 (?); jaarankers in linker zijpuntgevel, circa 1880 en in 1906 uitgebreid en omgebouwd tot gesloten complex. Woonhuis van zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat) met 19de-eeuws voorkomen. Oorspronkelijk gelijkaardige beraapte voor- en achtergevel op gecementeerde plint. Getoogde deur en vensters in vlakke, beschilderde omlijsting met oren. Aflijnende hoekblokken en geprofileerde daklijst (voorgevel recent ontpleisterd). Stallingen en schuur aan de Baaigemstraat, van circa 1880, in 1980 nog met sporen van kleurrijke beschilderingen met naïeve volksmotieven. Doorrit in de uiterst rechtse travee.
Bron: BOGAERT C. & VERBEECK M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n2, Brussel - Turnhout. Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)