Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Oorspronkelijk gesloten hoeve met woonhuis, stallen, schuur en andere dienstgebouwen gegroepeerd rondom een vierkant, gedeeltelijk beplant binnenerf, toegankelijk via een overdekte doorrit aan de straatzijde.

Ten noorden, woonhuis in L-vorm, zeven en twee traveeën en één bouwlaag onder twee snijdende en verspringende schilddaken (leien, nokken loodrecht op en parallel aan de straat); boven de deur en op een balk respectievelijk gedateerd 1738 en 1750. Heden verankerde gecementeerde erfgevel met verhoogde begane grond, rechthoekige vensters met imitatienegblokken en doorgetrokken dorpels. Getoogde deur (met drie traveeën) in gelijkaardige omlijsting met recent afdakje en erboven geschilderde cartouche met jaartal 1738. L-vormig woongedeelte links met gedeeltelijk gecementeerde en gewitte gevel (westzijde) met twee getoogde vensters met luiken en binnenin gedateerde balk van 1750.

Interieur met bewaarde, beschilderde moerbalken met geprofileerde sloffen, rode tegelvloeren en grote haard met zwarte tegeltjes. Volledig onderkelderd.

Twee rechtse traveeën, eigenlijke zijgevel van de in L-vorm aangebouwde schuur aan de straatzijde. Korfboogdeurtje in de erfgevel en grote rechthoekige poort met doorrit naar een tweede semi-gesloten erf aan de noordzijde.

Ten oosten, aan de straat palende, gewitte bakstenen stallingen, links van de doorrit onder balkenzoldering (dak verdwenen). Blinde, verankerde straatgevel met luchtgaten en aalpomp; erfgevel met vier korfboogdeuren en luchtgaten. Ten zuiden, aangebouwde gekalkte schuur en stallingen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat).

Westelijke gebouwen gesloopt en erf afgesloten door een muur van cementplaten.