erfgoedobject

Materniteit, school, klooster en kapel

bouwkundig element
ID: 361   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/361

Juridische gevolgen

Beschrijving

Groot ensemble van gebouwen uit de 19de en tweede helft van de 20ste eeuw, een materniteit, een meisjesschool met internaat en externaat, een normaalschool, een klooster en een kapel omvattend. Blikvanger als volume, de gebouwen zijn architecturaal weinig belangrijk. Aan de straatkant links, oudste L-vormig ensemble met drie bouwlagen van respectievelijk tien en twee traveeën onder zadeldak met klokkenruiter. Links, rechthoekige deur in omlijsting van arduin met schachten uitgewerkt als pilasters met empire getinte kapitelen onder zwaar hoofdgestel; gietijzeren bovenlicht. De rechthoekige poort is op eenzelfde wijze uitgewerkt, de omlijsting is echter gecementeerd.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Materniteit, school, klooster en kapel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/361 (Geraadpleegd op 04-06-2020)