Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Schuin ingeplante, achterin gelegen hoeve, nu van het gesloten type met bakstenen vleugels gegroepeerd rondom een beplant vierkant binnenerf, toegankelijk via een doorrit in de noordvleugel; in kern vermoedelijk teruggaand tot de 17de eeuw.

Woonhuis ten oosten. Verankerd, gewit bakstenen gebouw van vijf traveeën met anderhalve bouwlaag en zadeldak (vernieuwde mechanische pannen, nok loodrecht op de straat), nu met voornamelijk 18de-eeuws voorkomen. Rechthoekige vensters met houten lateien en arduinen lekdrempels (vernieuwd houtwerk). Rechthoekige deur in bakstenen omlijsting op neuten, met imposten en getoogd bekronend druiplijstje.

Noordvleugel met verankerde bakstenen gevels van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat) met centrale doorrit. Gewitte erfgevel met twee rechthoekige staldeuren onder houten latei.

Zuidvleugel met gewitte erfgevel met behouden grote houten ankers. Rechthoekige poorten in de hoeken.