erfgoedobject

Semi-gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
36116
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36116
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve met ten noorden aan de straat palend woonhuis en in L-vorm aangebouwde schuur en stallingen ten oosten; toegangshek ten westen.

Woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig met de straat), in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Voorgevel uitziend op het binnenerf, met gecementeerd parement op gepikte plint, licht getoogde vensters met luiken (bewaard houtwerk) en getoogde deur. Vierkante venstertjes met luiken aan de straatzijde. Aflijnende schuine daklijst en begrenzende witgeschilderde imitatiehoekblokken.

Witgekalkte bakstenen 19de-eeuwse schuur en stallingen onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig met en loodrecht op de straat) met aflijnende getrapte daklijst aan de erfzijde en muizentandfries aan de straatzijde.


Bron     : Bogaert C. & Verbeeck M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Semi-gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36116 (Geraadpleegd op )