Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Voormalig boerenhuisje van vier en vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Beraapte geschilderde erfgevel op gecementeerde plint. Begrenzende imitatiehoekblokken. Rechthoekige, vlak omlijste vensters met duimen en rechthoekige deuren, in de derde travee met zeshoekig bovenlicht. Iets hogere vier linker traveeën gemarkeerd door driehoekig pseudo-fronton boven middentravee. Rechter travee van vroegere stallingen onder meer met garagepoort. Waterpomp op het erf ervoor.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke