Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen binnen een deels ommuurd erf met ijzeren toegangshek tussen bakstenen pijlers in de zuidoostelijke hoek. Achtergevel uitziend op de Hofvijverstraat.

Ten westen, woonhuis van vijf en twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Gewitte gevels op bruingeschilderde plint en aflijnende getrapte daklijst. Rechter travee met licht getoogde vensters in vlakke omlijsting met duimen en luiken. Getoogde deur in bruingeschilderde omlijsting, onder recent afdakje. Armpomp ervoor. Twee linker traveeën met rechthoekige vensters onder houten latei, later toegevoegd. Witgekalkte achtergevel op gepikte plint en getrapte daklijst. Kleine getoogde venstertjes onder meer van opkamer in rechter travee. Zijpuntgevels met sporen van muurvlechtingen.

Ten noorden, aangepaste 19de-eeuws bakstenen schuur met aflijnende getrapte daklijst en luchtgaten in rechter zijpuntgevel, onder zadeldak (nok loodrecht op de straat).