• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Semmerzake

Beschrijving

Typisch 19de-eeuws dorpshuis met voortuintje afgesloten door fraaie ijzeren hekken. Dubbelhuis van vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat). Voorgevelparement met begin 20ste-eeuwse cementering met gemarkeerd deurrisaliet en hoekpilasters. Rechthoekige vensters, op de bovenverdieping in geriemde omlijsting met oren en dropmotief, op doorgetrokken lekdrempels. Centrale rechthoekige deur in geprofileerde omlijsting. Beraapte zichtbare zijgevels.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke