Hoekhuis De Pers

Beschrijving

Eertijds zogenaamd "de Pers" (Persse). Heden hoekhuis, dubbelhuistype van drie bouwlagen onder tentdak (Vlaamse pannen), in kern uit het midden of het vierde kwart van de 18de eeuw, met later toegevoegde bovenverdieping en bedaking (zie hoekstenen).

Baksteenbouw op een beschilderde plint. Voorgevel van vier traveeën met rococo-inslag. Getoogde beneden- en bel-etagevensters in een vlakke arduinen omlijsting met acanthusbladsleutel. Eenvoudige getoogde vensters - waaronder blinde - met arduinen lekdrempels op de lagere hoogste verdieping. Schouderboogdeur in een arduinen kwarthol, geprofileerde omlijsting met neuten, versierde zwikken en rococosleutel. Stenen hoeknis gekantonneerd door trofeeën met voluten en bekroond door puttokop. Eenvoudige zijgevel van twee traveeën met getoogde vensters, waarvan twee blinde.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde