Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen met woonhuis en in T-vorm aangebouwde stallingen ten noorden van het verharde erf. Alleenstaande schuur en stallingen ten oosten.

Woonhuis van zes en twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat), in kern opklimmend tot de tweede helft 18de eeuw. Gewitte erfgevel op gepikte plint. Licht getoogde vensters op dorpels met tegels. Rechthoekige en getoogde deur, aflijnende getrapte daklijst. Aanleunende stallen onder lessenaarsdak voor de twee rechter traveeën en in T-vorm aangebouwde stallingen ten oosten, eveneens onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat).

Grote verankerde, witgekalkte schuur onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat).

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke