Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve van het semigesloten type, naar verluidt vroeger met stokerij en sinds 1898 bloemisterij. In U-vorm opgestelde hoevegebouwen. Oorspronkelijk boerenhuis aan de zuidoostelijke erfzijde, vermoedelijk daterend uit begin 19de eeuw en heden deels omgevormd tot duivenhok. Woning van één bouwlaag en vier traveeën met zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat). Verankerde en gewitte bakstenen lijstgevels met rechthoekige muuropeningen in geelgeschilderde omlijsting en afgelijnd door een brede getrapte daklijst. Ten oosten aangebouwde rechthoekige gecementeerde watertoren en met de achterkant aanpalende nieuwe woning uit eind 19de eeuw. Boerenburgerhuis van twee bouwlagen en vier traveeën met zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Verankerde en gewitte bakstenen lijstgevel met getoogde muuropeningen in gecementeerde omlijstingen.

Vroegere schuur met wagenhuis aan de straatzijde (ten noordwesten) met heden blinde gewitte bakstenen voorgevel en zadeldak (Vlaamse pannen). Erfgevel met oude wagenpoort onder houten latei en recenter toegevoogde poorten. Ten oosten haaks aangebouwde lagere bakstenen bedrijfsvleugel (stallen ?) eveneens met zadeldak (Vlaamse pannen).

Auteurs: Verbeeck, Mieke