erfgoedobject

Villa Celine

bouwkundig element
ID
36203
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36203

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Celine
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Bloemistenwoning van hetzelfde type als nummer 149 met bijhorende achterliggende bloemisterij. Villa uit begin 20ste eeuw volgens gevelopschrift zogenaamd Villa Celine. Lijstgevel met parement van witgeglazuurde baksteen opgevrolijkt door banden, bogen en ruiten van groengeglazuurde baksteen en door panelen en friezen van gekleurde faiencetegels met bloemmotieven. Gelijkaardig uitgewerkt deurrisaliet eveneens met torengeleding en balkon. Achter aangebouwde personeelswoning en watertoren. Gemoderniseerde serres.


Bron     : Bogaert C. & Verbeeck M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Verbeeck, Mieke
Datum  :

Aanvullende informatie

Het uitzicht van de villa is sterk gewijzigd door het verdwijnen van het parement van wit- en groengeglazuurde baksteen en de panelen en friezen van gekleurde faiencetegels met bloemmotieven en ook door het vervangen van het schrijnwerk.

De watertoren en serres, die deel uitmaakten van de bloemisterij, zijn niet langer aanwezig.

Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa Celine [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36203 (Geraadpleegd op )